Enkel sallad med enkel salladsdressing

Blandad grön sallad med en god dressing av olivolja, vinäger, salt och vitpeppar.

Köp färdig salladsblandning eller olika salladsblad. Ska du ha sallad till många eller till flera dagar så är det billigare att köpa hela salladshuvuden som ex. isbergssallad, eklöfssallad, lollo rosso, roman, frisée samt en påse ruccola eller spenat.

Förslag en god blandad sallad är: 1 huvud isbergsallad, som är frisk och knaprig;
1 huvud frisésallad, krusig sallad som har en något bitter smak; 1 huvud eklövssallad, som har en fin vinröd färg.

Salladshuvud kan du spara i kylen (i grönsaksfacket) med roten ner, gärna i en skål med lite vatten.

En enkel sallad är god som tillbehör till det mesta.

Välj gärna en vinäger av mild fin kvalitet, likaså kallpressad smakrik olivolja. Gourmetsalt och nymald svartpeppar höjer också det hela.
Balsamvinäger och några msk finriven parmesan blir riktigt lyxig sallad med god smak.
Du kan också toppa salladen med riven parmesan och/eller brödkrutonger. Tunt skivad rödlök är också gott att blanda i. Grovt riven morot passar med.

4 portioner enkel sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 65 gram blandad färdig sallad ENKEL SALLADSDRESSING:
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft eller vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen i en stor bunke. Skaka av vattnet i durkslag eller med handen.
  2. Precis innan servering blandar du salladen i en bunke med olivolja, citron eller vinäger, salt och peppar.
  3. Smaka på ett blad. Avgör om det behövs mer vinäger eller salt.
  4. Lägg upp salladen på ett salladsfat eller i salladsskål.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer