Färskpotatissallad

Potatissallad med färskpotatis i god dressing med sparris, sockerärter och rödlök. Kapris och ruccola är också gott i. 

En god färskpotatissallad som tillbehör buffé, middag, grillat eller sommarlunch.

Om du vill kan du utesluta sparris, sockerärtor och rödlök i salladen.

6 portioner färskpotatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 paket sockerärter
  • 2 rödlökar
  • Dressing: 6 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft eller vinäger som röd, vit eller cidervinäger
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk honung
  • 3 msk kapris (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och skär bort fula delar. Skär dem i ungefär samma storlek (dvs dela stora potatisar).
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull med rejält med salt i. Vattnet ska smaka salt. Lägg i potatisarna och koka i 15-25 minuter beroende på storlek (mindre i 15 minuter, större i 25 minuter). Känn om potatisen är klar med en kniv eller potatissticka.
  3. Skala, dela och skiva rödlökarna. Blanda dem med lite salt i en skål så mjuknar de och blir ännu godare.
  4. Rensa sparris och skär snett i slantar.
  5. Koka sparris i 4 minuter i saltat vatten.
  6. Rensa sockerärter och skär dem i stavar på längden.
  7. Koka dem i 3 minuter i saltat vatten.
  8. Häll av potatis och låt stå och svalna något.
  9. Blanda ingredienserna till dressingen i en stor serveringsskål eller bunke. Blanda ner potatisen och grönsakerna och blanda runt väl.
  10. Smaka av färskpotatissalladen med salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer