Landgång med rostbiff

Landgång med rostbiff, leverpastej, skinka och ost. En landgång är en avlång smörgås med många olika pålägg. Här har jag delat upp landgången i tre delar. Självklart kan du ha vilka andra pålägg du gillar samt göra landgången längre med fler pålägg. Du behöver ej landgångsbröd utan kan ta 2,5 vanliga rostbrödskivor eller kavring efter tycke till varje landgång.
Laga gärna egen helstekt rostbiff och skiva till landgången. Hemgjord remoulad kan du enkelt röra ihop av 2 dl majonnäs, 1 dl hackade pickles och 0,5 tsk currypulver. Du kan byta ut rotselleriröran i receptet mot mimosasallad till skinkan. Landgång blir vad man gör den till och vad råvarorna håller för kvalitét. I princip så kan du köpa allt färdigt eller laga hemma - med hemgjord leverpastej, rostbiff, majonnäs, pickles, baka bröd osv så får du en mycket god landgång. Jag tycker dock att hemgjord remouladsås samt rostbiffen är viktigast så rostbiffen kan du steka själv om du ska välja något. Då blir den dessutom mycket billigare än den köpta.
Landgång är gott med en öl till.

2 portioner landgång med rostbiff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 landgångsbröd
  • 6 skivor rostbiff
  • 8 cocktailtomater
  • 4 msk rostad lök
  • 10 blad ruccolasallad
  • 4 msk remouladsås
  • 100 gram bakad leverpastej
  • 12 skivor inlagd gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 6 syltlökar
  • 4 skivor god ost
  • 2 skivor skinka
  • 50 gram rotselleri
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 25 gram smör

Tillagning

  1. Bred smör på bröden.
  2. Skär bort kanterna från bröden om du önskar.
  3. Har du ej landgångsbröd så dela ett av bröden på halva. Lägg upp bröden på tallrikar. Ett landgångsbröd var eller 2,5 bröd på varje tallrik.
  4. Hacka hälften av den inlagda gurkan och mosa ihop med hälften av leverpastejen och 3 msk av creme fraichen till en röra.
  5. Lägg en stor klick leverpastejröra på en tredjedel av varje landgång.
  6. Lägg på en stor skiva leverpastej på den mosade leverpastejen. Fördela resterande inlagd gurka på leverpastejen.
  7. Skala och strimla rödlök. Lägg på några strimlor rödlök på leverpastejen.
  8. Skölj ruccolasalladen. Lägg en hög ruccula i mitten på varje landgång.
  9. Lägg på 2-3 msk remouladsås på ruccolan. Hemgjord remoulad kan du enkelt röra ihop av 2 dl majonnäs, 1 dl hackade pickles och 0,5 tsk currypulver.
  10. Vik ihop tre skivor var av rostbiffen och lägg över remouladen och ruccolasalladen. Toppa med rostad lök.
  11. Skär bort kanterna på rotsellerin. Riv rotsellerin grovt. Blanda den med 1 dl creme fraiche och 4 msk majonnäs samt rör ihop till en röra. Salta och peppra den efter smak.
  12. Lägg en hög rotselleriröra på varje landgång.
  13. Skölj och dela tomaterna. Dela dem i halvor. Fördela dem på samt jämte rotselleriröran.
  14. Skiva ost och varva med skinka. Halvera med en kniv till två delar. Rulla ihop varje del till en rulle och lägg på varje hög rotselleri.
  15. Avsluta med några syltlökar här och där samt servera dina goda landgångar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer