Mimosasallad

Hemgjord klassisk mimosasallad - en härlig sjuttitalare i ny tappning med färsk frukt, vispad grädde och majonnäs. Klassisk till julbordets skinka men också till vardags till kassler, grillat och det mesta kött - helstekt kyckling ex.

Här har jag valt äpplen, vindruvor, mandariner och ananas - gott i mimosasallad är också persika, päron, mango, apelsin, lime eller gurka. Ta lite vad du gillar i din mimosasallad.
Istället för färsk frukt kan man använda avrunnen fruktcocktail från burk. Då går mimosalladen mycket snabbt att laga till.

Vill du laga en mimosallad utan majonnäs (ex. utan ägg) eller grädde kan du ersätta med crème fraiche eller matyoghurt. 

4 portioner Mimosasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 st äpplen
  • 3 skivor ananas (burk) eller 0,5 färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • ca 12 vindruvor, gärna utan kärnor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  2. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  3. Skala och tärna mandarinerna.
  4. Dela och kärna ur vindruvorna.
  5. Vispa grädden hård.
  6. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  7. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med.
  8. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Mimosasalladen är klar att servera. Förvara i kyl fram till servering.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer