Mimosasallad

Hemgjord klassisk mimosasallad - en härlig sjuttitalare i ny tappning med färsk frukt, vispad grädde och majonnäs. Klassisk till julbordets skinka men också till vardags till kassler, grillat och det mesta kött - helstekt kyckling ex.

Här har jag valt äpplen, vindruvor, mandariner och ananas - gott i mimosasallad är också persika, päron, mango, apelsin, lime eller gurka. Ta lite vad du gillar i din mimosasallad.
Istället för färsk frukt kan man använda avrunnen fruktcocktail från burk. Då går mimosalladen mycket snabbt att laga till.

Vill du laga en mimosallad utan majonnäs (ex. utan ägg) eller grädde kan du ersätta med crème fraiche eller matyoghurt. 

4 portioner Mimosasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 st äpplen
  • 3 skivor ananas (burk) eller 0,5 färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • ca 12 vindruvor, gärna utan kärnor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  2. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  3. Skala och tärna mandarinerna.
  4. Dela och kärna ur vindruvorna.
  5. Vispa grädden hård.
  6. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  7. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med.
  8. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Mimosasalladen är klar att servera. Förvara i kyl fram till servering.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer