Kycklingfilé med pesto, klyftpotatis och ratatouille

En god, lättlagad middag med stekt eller grillad kycklingfilé. Ratatouille är en fransk tomatröra med paprika, lök, vitlök och zucchini.
Vintips blir ett smakrikt franskt rödvin förslagsvis Guigal från Rhone.
Ge gärna kycklingfilén färg och smak på grillen eller stekpannan och efterstek den sedan i ugnen några minuter så blir den saftig och god.

4 portioner kycklingfilé med pesto

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk pesto
  • 800 gram potatis av fast sort
  • 2 msk rapsolja eller matolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisar med skal (skär bort ev. fula delar), skölj i durkslag, torka lätt och blanda med några msk olja, något krm salt och något krm vitpeppar i en ugnsfast form och ugnsstek i 25 minuter.
  2. Ratatoille: skala lök och vitlök. Hacka dem. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i långa bitar på längden. Skölj och skär zucchini samt aubergine i tärningar. Hetta upp några msk olivolja i en stor panna (wok går utmärkt). Tillsätt lök, vitlöksklyftor, paprika, aubergine och zucchini och fräs några minuter. Blanda ner tomatkross och smaksätt med salt och kajennpeppar. Låt koka utan lock minst 10 minuter.
  3. Kyckling: Vänd runt kycklingen i någon msk olja, något krm salt och lite vitpeppar.
  4. Grilla eller stek kycklingen i ca 15 minuter runt om eller tills innertemperaturen är 70° C. Lägg upp på fat och ringla över peston. Ett tips är att låta de få färg i panna eller grill och sedan låta de gå några minuter i ugnen tillsammans med potatisen.
  5. Servera kycklingfiléerna med klyftpotatisen och ratatouillen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer