Gratinerad kycklingfile med paprika

Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde. Fylld med röd pesto. Gott med pasta som tagliatelle eller råris. Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.

4 portioner gratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • 4 tsk röd pesto
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vermouth
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • Tillbehör: Pasta som tagliatelle eller råris.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
  3. Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
  4. Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
  5. Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
  6. Vispa grädden löst.
  7. Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
  8. Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
  9. Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
  11. Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer