Kyckling med fetaost

Fetaostfylld kycklingfilé som är brynt och lagad i ugnen med inlagd paprika, vitlök, citron, grädde, creme fraiche, basilika och parmesanost. Kyckling och sås i ett.
Gott förslagsvis med klyftpotatis och grönsallad av hackad babyspenat, vita bönor, tärnad tomat, riven morot, olivolja samt vinäger.
Kyckljngen blir även god med pasta som tagliatelle eller råris.
Du behöver lite steksnöre att binda ihop kycklingfiléerna med.
Andra varianter är att rulla in kycklingen i bacon, ha på riven mozzarellaost eller ta hackad spenat eller champinjoner istället för inlagd paprika.

4 portioner kyckling med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 150 gram fetaost
  • 150 gram paprikasallad typ inlagd paprika
  • 8 blad färsk basilika eller något krm torkad basilika
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered och sätt in klyftpotatis om du vill ha det till. Skala och klyfta fast potatis, blanda med en msk rapsolja, salta och laga i 25 minuter.
  3. Smula fetaost i en bunke. Hacka paprika och basilika grovt och blanda ihop med fetaosten.
  4. Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in ca 2 msk fetaostblandning i varje ficka.
  5. Bind ihop kycklingfiléerna med lite steksnöre.
  6. Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får färg på båda sidor.
  7. Lägg över i en ugnsform.
  8. Strö resten av fetaostblandningen över kycklingen i formen.
  9. Koka upp grädde, pressad vitlök, vatten, citronsaft, kycklingbuljongtärning, chiliflakes, salt och peppar i stekpannan där du stekt kycklingen. Tillsätt creme fraiche.
  10. Slå gräddblandningen över kycklingen.
  11. Strö över riven parmesan.
  12. Baka kycklingen i 15 minuter i övre delen av ugnen.
  13. Ta ut och servera med önskade tillbehör ex. klyftpotatis och grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer