Kyckling i ugn med bacon

Introduktion och förberedelse

Kyckling i ugn med bacon, grädde och salladslök. Lätt att laga och gott till vardagsmiddag eller helg.

Serveringsförslag

Varianter

  • Salladslöken kan ersättas med 1/3 purjolök eller två knipplökar.
  • Bacon kan bytas mot pancetta, kalkonbacon, rökt fläsk eller smulad ädelost om du gillar det.
  • En liknande variant är att laga Flygande Jakob.

Lättlagad krämig kyckling med salt bacon och god lök passar bra ihop.
Lättlagad kyckling med salt bacon och krämig sås av grädde samt lite söt och god salladslök, knipp- eller purjolök passar bra ihop.

5 portioner kyckling i ugn med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer ca 750 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 salladslökar, 1/3 purjolök eller 2 knipplökar
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn bacon i en stekpanna.
  3. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta.
  4. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  5. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  6. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  7. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  8. Skölj och strimla löken.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon.
  11. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och kycklingen är genomstekt.
  12. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (118 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 356 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16