Kyckling i ugn med bacon

Kyckling i ugn med bacon, grädde och vårlök. Gott till är pressad potatis, pasta, gnocchi, råris eller klyftpotatis.
En grönsallad eller tomatsallad passar också till.
Salladslöken kan ersättas med en halv purjolök.

5 portioner kyckling i ugn med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer ca 750 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn bacon i en stekpanna.
  3. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta.
  4. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  5. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  6. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  7. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  8. Skölj och strimla salladslöken.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon.
  11. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och kycklingen är genomstekt.
  12. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer