Sallad med svarta bönor

Sallad med svarta bönor, rödlök, morot, solrosskott i olivolja och vinäger.
Gott och nyttigt till det mesta som tillbehör till grillat, burgare, på buffé med mera.
Koka gärna ett helt paket svarta bönor innan och spara resten av bönorna i kyl eller frys till annat. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.
Annat gott i salsa med svarta bönor är bland annat blandad grönsallad, babyspenat, isbergssallad, romansallad, fint tärnad röd paprika, majs, hackad färsk koriander, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft och hackad chili.

8-10 portioner sallad med svarta bönor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 dl kokta svarta bönor
  • 3 rödlökar
  • 2 morötter
  • 100 gram solrosskott (ett paket)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg bönorna i en stor skål.
  2. Skala och strimla löken samt tillsätt den.
  3. Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
  4. Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
  5. Skölj och vänd i solrosskotten.
  6. Lägg upp i skål eller fat och servera salladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer