Halloumiburgare

Introduktion och förberedelse

Halloumiburgare i hamburgerbröd med förslag på tillbehör.

Halloumi är en salt ost från Cypern som inte smälter när den blir varm utan får fin stekyta så den är perfekt att grilla eller steka i panna.

Istället för halloumi går det utmärkt med svensk grillost eller stekost.

Serveringsförslag

Tips

  • Du kan grilla halloumin på utegrill, i grillpanna eller steka i stekpanna.
  • Istället för snabbhummus kan du köpa färdig hummus göra vanlig hummus.
  • Du kan ta valfria hamburgerbröd eller baka egna hamburgerbröd.

En favorit på utflykten är att grilla halloumiburgare och servera med chilimajonnäs, grönsallad, tomat och picklad rödlök i varma bröd.
En favorit på utflykten är att grilla halloumiburgare och servera med chilimajonnäs, grönsallad, tomat och picklad rödlök i varma bröd.

4 portioner Halloumiburgare

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumi eller grillost
  • 4 hamburgerbröd, valfri sort
  • 40 gram grönsallad
  • 200 gram inlagd grillad paprika
  • 8 skivor äggplanta
  • 2 msk olivolja
  • SNABBHUMMUS: 1 burk kikärtor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och skär äggplantan i 1 cm breda skivor. Lägg dem i en skål och vänd runt dem i några krm salt samt en dl vatten. Låt stå.
  2. Hummus: häll av och skölj kikärtor. Mixa dem med en stavmixer i en liten burk eller i samma burk du köpte dem i.
  3. Blanda i pressad vitlök, olivolja, salt, peppar samt citronsaft. Kan förberedas innan och förvaras i kylen.
  4. Skär halloumiosten i 0,5 cm skivor.
  5. Skölj av äggplanteskivorna från saltet.
  6. Pensla dem med lite olivolja och grilla dem eller stek dem några minuter tills de fått färg och mjuknat på båda sidor.
  7. Skär den inlagda grillade paprikan i strimlor och lägg i en skål.
  8. Grilla eller stek halloumiosten några minuter på varje sida. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna.
  9. Grilla eller rosta bröden.
  10. Servering: Bred några msk hummus på det undre brödet.
  11. Lägg på några skivor halloumi, grillad aubergine samt strimlad paprika, grönsallad samt toppa med bröd. Man kan också lägg grönsalladen på hummusen och sen halloumin.
  12. Servera halloumiburgarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 498 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-01

Tillbehör och liknande recept: