Halloumiburgare

Halloumiburgare i Brioche-bröd med hummus, grillad halloumi, grillad äggplanta, inlagd grillad paprika och grönsallad.
Här serverad med äppelrelish, surkål blandad med matyoghurt samt kimchi - sök färdigt eller laga egen - sök recept här på receptfavoriter.se.
Du kan servera med valfria andra tillbehör såklart ex. coleslaw, bönsallad, grönsallad, tomatsallad, klyftpotatis, couscous-sallad med mera.
Brioche-hamburgerbröden bakas med ägg så välj ett vanligt hamburgerbröd om du tycker det eller baka egna hamburgerbröd.
Halloumi är en salt ost från Cypern som inte smälter när den blir varm utan får fin stekyta så den är perfekt att grilla eller steka i panna.
Du kan grilla hamburgarna på utegrill, i grillpanna eller steka i stekpanna.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumi
  • 4 Brioche hamburgerbröd
  • 40 gram grönsallad
  • 200 gram inlagd grillad paprika
  • 8 skivor äggplanta
  • 2 msk olivolja
  • Snabb hummus: 1 burk kikärtor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och skär äggplantan i 1 cm breda skivor. Lägg dem i en skål och vänd runt dem i några krm salt samt en dl vatten. Låt stå.
  2. Hummus: häll av och skölj kikärtor. Mixa dem med en stavmixer i en liten burk eller i samma burk du köpte dem i.
  3. Blanda i pressad vitlök, olivolja, salt, peppar samt citronsaft. Kan förberedas innan och förvaras i kylen.
  4. Skär halloumiosten i 0,5 cm skivor.
  5. Skölj av äggplanteskivorna från saltet.
  6. Pensla dem med lite olivolja och grilla dem eller stek dem några minuter tills de fått färg och mjuknat på båda sidor.
  7. Skär den inlagda grillade paprikan i strimlor och lägg i en skål.
  8. Grilla eller stek halloumiosten några minuter på varje sida. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna.
  9. Grilla eller rosta bröden.
  10. Servering: Bred några msk hummus på det undre brödet.
  11. Lägg på några skivor halloumi, grillad aubergine samt strimlad paprika, grönsallad samt toppa med bröd. Man kan också lägg grönsalladen på hummusen och sen halloumin.
  12. Servera halloumiburgarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer