Fylld lövbiff med lök, salami och ost

Introduktion och förberedelse

Fyllda lövbiffar med lök, salami och ost.

Servera förslagsvis med ugnsrostade potatisklyftor, vita marinerade bönor, babyspenat och halverad cocktailtomater.

Dubblerar du receptet på marinerade bönor och skippar potatisen så har du en GI-anpassad rätt.

4 portioner fylld lövbiff med lök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 0,5 rödlök
  • 75 g salami
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 msk smör
  • Marinerade bönor: 4 dl kokta bönor, t ex vita bönor, svarta bönor eller kidneybönor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 hackad rödlök
  • Tillbehör: 12 delikatesspotatisar
  • 50 gram babyspenat eller grönsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered klyftpotatis (skölj, halvera, vänd i olivolja, salt och peppar samt rosta i en ugnsform i 20 minuter), coleslaw och marinerade bönor om du vill ha det till.
  3. Fylld lövbiff: skala och strimla rödlöken (hacka hela löken och använd andra halvan till bönorna).
  4. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt.
  5. Lägg på lök, salami och ost.
  6. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
  7. Bryn köttet i smöret i en stekpanna på båda sidor. Sätt in det i ugnen att steka färdigt i 5-10 minuter.
  8. Marinerade bönor: skölj noga köpta färdigkokta bönor i durkslag. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera de fyllda lövbiffarna med potatisen, sköljd babyspenat, halverade tomater, bönorna, hackad bladpersilja samt coleslaw i en skål bredvid.
E-mail
Medel: 4.2 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 785 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-25