Fylld lövbiff med lök, salami och ost med coleslaw

Fyllda lövbiffar med lök, salami och ost. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, coleslaw och marinerade kidneybönor.

Dubblerar du receptet på marinerade bönor och skippar potatisen så har du en GI-anpassad rätt.

4 portioner fylld lövbiff med lök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 0,5 rödlök
  • 75 g salami
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 msk smör
  • Coleslaw: 400 gram färsk vitkål
  • 3 medelstora morötter
  • 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad
  • 1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
  • 0,5 tsk salt och några varv med pepparkvarnen
  • Marinerade bönor: 4 dl kokta bönor, t ex vita bönor, svarta bönor eller kidneybönor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 hackad rödlök
  • Tillbehör: 12 delikatesspotatisar
  • 50 gram babyspenat eller grönsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered klyftpotatis (skölj, halvera, vänd i olivolja, salt och peppar samt rosta i en ugnsform i 20 minuter), coleslaw och marinerade bönor om du vill ha det till.
  3. Fylld lövbiff: skala och strimla rödlöken (hacka hela löken och använd andra halvan till bönorna).
  4. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt.
  5. Lägg på lök, salami och ost.
  6. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
  7. Bryn köttet i smöret i en stekpanna på båda sidor. Sätt in det i ugnen att steka färdigt i 5-10 minuter.
  8. Coleslaw: Strimla eller riv kål och morötter. Skala ingefäran och hacka den fint. Blanda alla ingredienser.
  9. Marinerade bönor: skölj noga köpta färdigkokta bönor i durkslag. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Servera de fyllda lövbiffarna med potatisen, sköljd babyspenat, halverade tomater, bönorna, hackad bladpersilja samt coleslaw i en skål bredvid.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer