Marinerade grillspett med ryggbiff

Du kan också göra spetten med annat mört nötkött som entrecote eller oxfilé. Eller mört viltkött.
Gott till grillspetten är grillade majskolvar, grönsaksspett med champinjoner och paprika. Du kan rosta halverade fina delikatesspotatisar eller färskpotatis i ugnen med olivolja, salt och peppar och ha till. Eller en potatissallad. En god och enkel sås till är att blanda matyoghurt med smulad fetaost samt lite svartpeppar.
Du behöver 6 grillspett.

6 portioner grillspett med ryggbiff

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg ryggbiff
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl röd eller vit vinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 0,5 tsk nymald vitpeppar
  • 0,5 tsk nymald rosépeppar
  • 1 dl hackad blad- eller kruspersilja
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Skär ryggbiffen i bitar ca 2x3 cm. Lägg i en stor bunke.
  2. Tillsätt olivolja, vinäger, honung, vitlök, peppar, persilja samt koriander.
  3. Marinera ryggbiffen några timmar eller över natten övertäckt i kylen. De kan också grillas eller stekas direkt då ryggbiff är så mört.
  4. Använder du träspett så lägg dem i blöt några minuter innan så brinner de inte upp så lätt på grillen sedan.
  5. Trä upp och fördela köttbitarna på spetten.
  6. Grilla spetten några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är grillade efter smak. Skär gärna och prova en i en köttbit och se så att köttet är stekt som du vill ha det. Ryggbiff kan man äta blodig och det gillar en del.
  7. Grillspett med ryggbiff är klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer