Thaisoppa med kyckling tom khaa gai

Enkel Thaisoppa med curry och kyckling, typ Tom Khaa Gai kycklingsoppa.
Man kan också ha i en grovhackad stjälk citrongräs samt 2-3 limeblad tillsammans med kokosmjölken. Vidare kan du ha i någon dl grovhackad färsk koriander samt thaibasilika på slutet om du vill lyxa till thaisoppan på slutet.

4 portioner thaisoppa med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk vegetabilisk olja ex jordnötsolja
  • 2 paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 250 gram kycklingfilé
  • 2 tsk grön curry
  • 400 gram kokosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 10 champinjoner
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, ta ur och skär paprika i grova bitar, ca 2x2 cm.
  2. Dela och skär zucchini en gång på längden och sedan i cm breda halvmånar.
  3. Skär kyckling i ca 2x2 cm bitar.
  4. Fräs grönsaker och kyckling i en wok, stor panna eller kastrull i olja i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt under tiden hackad ingefära och currypasta.
  6. Koka upp kokosmjölk med två omgångar vatten från samma kokosburk i en kastrull vid sidan.
  7. Tillsätt kokosblandningen till kycklingen.
  8. Låt soppan koka ca fem minuter.
  9. Skiva under tiden champinjoner.
  10. Smaka av thaisoppan med kycklingbuljong, eventuellt mer currypasta, socker, limesaft samt salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer