Pepparkakssandwich

Pepparkakssandwich - gör din egen glass-sandwich. Pepparkakor med vaniljglass mellan. Enkelt, gott och omtyckt av alla. Kan förberedas i god tid och förvaras i frysen. Goda som efterrätt, fika eller när man är sugen på glass. En variant av den köpta sandwichen.

Godast blir de med hembakta pepparkakor och riktigt fin vaniljglass. Ska du servera pepparkakssandwicharna efter middagen ex. som dessert till kaffet eller en espresso med avec kan du välja lite mindre pepparkakor och får då som små kakor. Räkna då 1-2 per person. 

8 pepparkakssandwichar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 16 stora pepparkakor, förslagsvis hjärtan
  • 1 liter vaniljglass

Tillagning

  1. Tina glassen så att den är mjuk att forma.
  2. Bred ett lager på ca 2 cm på hälften av pepparkakorna och använd resterande pepparkakor som lock.
  3. Lägg in i frysen att frysa till minst 10 minuter.
  4. Pepparkakssandwicharna är klara att servera. Kan förvaras i frysen till servering - ta gärna ut och låt tina något ca 5 minuter innan servering så att glassen mjuknar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer