Paprikasoppa med curry och kokos

Introduktion och förberedelse

Paprikasoppa med röd paprika, kokosmjölk, currypulver, chili och potatis.

Soppan är vegetarisk, vegan och glutenfri.

Skölj och skrubba paprikorna i varmt vatten innan du använder dem.

Serveringsförslag

  • God, mättande, nyttig och prisvärd paprikasoppa till lunch, förrätt eller enkel middag.
  • Servera gärna paprikasoppan med ett gott bröd samt pålägg.
  • Du kan också baka eller köpa bagels till som på bilden. Rosta då bagelshalvor, bre på färskost, skivad gurka, röd paprika, salt, peppar samt ev. lufttorkad skinka. Lägg ihop och halvera med kniv.

4 portioner paprikasoppa curry och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm chiliflakes eller 1 röd spansk peppar
  • 3 krm currypulver eller garam masala
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skala potatisen och tärna den samt tillsätt den till löken.
  4. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  5. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  7. Tillsätt vatten samt koka upp (koka ev. upp i tekokare innan).
  8. Tillsätt kryddorna och rör om.
  9. Koka paprikasoppan i ca 10 minuter på medelvärme.
  10. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
E-mail
Medel: 3.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 285 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-08