Paprikasoppa med curry och kokos

Introduktion och förberedelse för tillagning

Paprikasoppa med röd paprika, kokosmjölk, currypulver, chili och potatis. God, mättande, nyttig och prisvärd paprikasoppa till lunch, förrätt eller enkel middag. Soppan är vegetarisk, vegan och glutenfri.

Servera gärna paprikasoppan med ett gott bröd samt pålägg. Du kan också göra bagels till som på bilden. Rosta då bagelshalvor, bre på färskost, skivad gurka, salt, peppar samt ev. skinka. Lägg ihop och halvera med kniv.

Skölj och skrubba paprikorna i varmt vatten innan du använder dem. Väljer du ekologisk paprika är det inte nödvändigt.

4 portioner paprikasoppa curry och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm chiliflakes eller 1 röd spansk peppar
  • 3 krm currypulver eller garam masala
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skala potatisen och tärna den samt tillsätt den till löken.
  4. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  5. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  7. Tillsätt vatten samt koka upp (koka ev. upp i tekokare innan).
  8. Tillsätt kryddorna och rör om.
  9. Koka paprikasoppan i ca 10 minuter på medelvärme.
  10. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.