Paprikasoppa med curry och kokos

Paprikasoppa. Soppa med röd paprika, kokosmjölk, curry, chili och potatis. God, mättande, nyttig och prisvärd paprikasoppa till lunch, förrätt eller enkel middag.
Servera gärna paprikasoppan med ett gott bröd samt pålägg. Du kan också göra bagels till som på bilden. Rosta då bagelshalvor, bre på färskost, skivad gurka, salt, peppar samt ev. skinka. Lägg ihop och halvera med kniv.
Skölj och skrubba paprikorna i varmt vatten innan du använder dem. Väljer du ekologisk paprika är det inte nödvändigt.

4 portioner paprikasoppa curry och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm chiliflakes eller 1 röd spansk peppar
  • 3 krm curry eller garam masala
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skala potatisen och tärna den samt tillsätt den till löken.
  4. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  5. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  7. Tillsätt vatten samt koka upp (koka ev. upp i tekokare innan).
  8. Tillsätt kryddorna och rör om.
  9. Koka paprikasoppan i ca 10 minuter på medelvärme.
  10. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer