Paprikasoppa med curry och kokos

Paprikasoppa. Soppa med röd paprika, kokosmjölk, curry, chili och potatis. God, mättande, nyttig och prisvärd paprikasoppa till lunch, förrätt eller enkel middag.
Servera gärna paprikasoppan med ett gott bröd samt pålägg. Du kan också göra bagels till som på bilden. Rosta då bagelshalvor, bre på färskost, skivad gurka, salt, peppar samt ev. skinka. Lägg ihop och halvera med kniv.
Skölj och skrubba paprikorna i varmt vatten innan du använder dem. Väljer du ekologisk paprika är det inte nödvändigt.

4 portioner paprikasoppa curry och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm chiliflakes eller 1 röd spansk peppar
  • 3 krm curry eller garam masala
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skala potatisen och tärna den samt tillsätt den till löken.
  4. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  5. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  7. Tillsätt vatten samt koka upp (koka ev. upp i tekokare innan).
  8. Tillsätt kryddorna och rör om.
  9. Koka paprikasoppan i ca 10 minuter på medelvärme.
  10. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer