Morötter i vitt vin

Introduktion och förberedelse

Morötter i vitt vin med basilika passar som tillbehör till det mesta grillat samt på buffé och som sidorätt. Nyttiga och goda morötter.

4 portioner morötter i vitt vin

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 medelstora morötter, ca 400 gram
  • 25 gram smör eller 2 msk olja som olivolja eller rapsolja
  • 2 dl noilly prat, torr vermouth eller vitt vin
  • 0,5 dl färsk basilika, ca 5 blad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala eller putsa och slanta morötterna.
  2. Fräs dem i smör eller olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vinet och låt koka i 15 minuter med lock.
  4. Tillsätt basilikan samt salta och peppra efter smak.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept