Morötter i vitt vin

Morötter i vitt vin med basilika passar som tillbehör till det mesta grillat samt på buffé och som sidorätt. Nyttiga och goda morötter.

4 portioner morötter i vitt vin

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 medelstora morötter, ca 400 gram
  • 25 gram smör eller 2 msk olja som olivolja eller rapsolja
  • 2 dl noilly prat, torr vermouth eller vitt vin
  • 0,5 dl färsk basilika, ca 5 blad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala eller putsa och slanta morötterna.
  2. Fräs dem i smör eller olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vinet och låt koka i 15 minuter med lock.
  4. Tillsätt basilikan samt salta och peppra efter smak.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer