Morötter i vitt vin

Morötter i vitt vin med basilika passar som tillbehör till det mesta grillat samt på buffé och som sidorätt. Nyttiga och goda morötter.

4 portioner morötter i vitt vin

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 medelstora morötter, ca 400 gram
  • 25 gram smör eller 2 msk olja som olivolja eller rapsolja
  • 2 dl noilly prat, torr vermouth eller vitt vin
  • 0,5 dl färsk basilika, ca 5 blad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala eller putsa och slanta morötterna.
  2. Fräs dem i smör eller olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vinet och låt koka i 15 minuter med lock.
  4. Tillsätt basilikan samt salta och peppra efter smak.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.