Mördeg med choklad

Introduktion och förberedelse

Mördeg med choklad eller kakao utan ägg. Passar till att baka småkakor, desserter och pajer. Med strösocker blir mördegen knaprigare med florsocker blir den smuligare och sandigare men lättare att blanda till deg.

Du kan även göra ljus mördeg utan choklad.

1 sats mördeg med choklad, ca 50 småkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 1/4 dl socker, strösocker eller florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao

Tillagning

  1. Skär fettet i tärningar.
  2. Blanda hastigt ihop smör, socker, vetemjöl och kakao till en deg (enklast i en matberedare).
  3. Slå gärna in degen i plastfilm och kyl den i frysen några minuter eller lägg den i kylen en halvtimme så går den lättare att kavla samt skära ut.
  4. Nu är mördegen redo att användas.
E-mail
Medel: 3.9 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 506 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.