Marinerad fänkål

Introduktion och förberedelse

Marinerad fänkål med rödlök är gott som tillbehör till fisk, kött med mera och som tillbehör till buffe. Nyttigt och enkelt att laga.

4 portioner marinerad fänkål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 6 msk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa fänkålen, skölj den och skär bort ev. fula delar som rotfästet. Dela den på mitten och skär bort någon cm av den grova rotbiten i mitten.
  2. Skiva fänkål och lök tunt. Tips är att använda en mandolin. Eller skiva med en vass kniv.
  3. Lägg i en bunke och tillsätt olja samt vinäger, salt och vitpeppar. Arbeta in marinaden med handen. Fänkål och lök mjuknar efter en stund (låt gärna stå i minst 10 minuter) och då blir det godare. Förvara kallt i kylen.
  4. Servera den marinerade fänkålen kall eller ljummen som tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept