Marinerad fänkål

Marinerad fänkål med rödlök är gott som tillbehör till fisk, kött med mera och som tillbehör till buffe. Nyttigt och enkelt att laga.

4 portioner marinerad fänkål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 6 msk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa fänkålen, skölj den och skär bort ev. fula delar som rotfästet. Dela den på mitten och skär bort någon cm av den grova rotbiten i mitten.
  2. Skiva fänkål och lök tunt. Tips är att använda en mandolin. Eller skiva med en vass kniv.
  3. Lägg i en bunke och tillsätt olja samt vinäger, salt och vitpeppar. Arbeta in marinaden med handen. Fänkål och lök mjuknar efter en stund (låt gärna stå i minst 10 minuter) och då blir det godare. Förvara kallt i kylen.
  4. Servera den marinerade fänkålen kall eller ljummen som tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-27

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.