Lingonsaft med saftkokare

Med saftkokare slipper du använda saftsil till lingonsaft.

Saftkokaren ångar istället lingon blandade med socker, lingonen blir varma och avger sin lingonsaft ut genom en pip.

2 liter lingonsaft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 kg lingon
  • 700 gram strösocker

Tillagning

  1. Rensa bär och mosa med socker. Använd gärna en matberedare att mosa bär och socker.
  2. Lägg i saftkokaren och kör igång. Tappa upp den varma saften på väl rengjorda och steriliserade flaskor (sterilisera flaskorna genom att ställa dem i 15 minuter på 100 grader i ugnen). Sätt på kapsyl, kork eller skruvkork med detsamma.
  3. Förvaras svalt och mörkt. Saften kan också frysas i plastburkar och tas fram efter hand. Öppnad saft förvaras i kyl.
  4. Späd ev. med kallt vatten vid servering till önskad smak. Servera gärna med is i också.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-15