Lingonsaft med saftkokare

Introduktion och förberedelse

Med saftkokare slipper du använda saftsil till lingonsaft.

Saftkokaren ångar istället lingon blandade med socker, lingonen blir varma och avger sin lingonsaft ut genom en pip.

2 liter lingonsaft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 kg lingon
  • 700 gram strösocker

Tillagning

  1. Rensa bär och mosa med socker. Använd gärna en matberedare att mosa bär och socker.
  2. Lägg i saftkokaren och kör igång. Tappa upp den varma saften på väl rengjorda och steriliserade flaskor (sterilisera flaskorna genom att ställa dem i 15 minuter på 100 grader i ugnen). Sätt på kapsyl, kork eller skruvkork med detsamma.
  3. Förvaras svalt och mörkt. Saften kan också frysas i plastburkar och tas fram efter hand. Öppnad saft förvaras i kyl.
  4. Späd ev. med kallt vatten vid servering till önskad smak. Servera gärna med is i också.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02