Lingonsaft med saftkokare

Introduktion och förberedelse

Med saftkokare slipper du använda saftsil till lingonsaft.

Saftkokaren ångar istället lingon blandade med socker, lingonen blir varma och avger sin lingonsaft ut genom en pip.

2 liter lingonsaft

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 kg lingon
  • 700 gram strösocker

Tillagning

  1. Rensa bär och mosa med socker. Använd gärna en matberedare att mosa bär och socker.
  2. Lägg i saftkokaren och kör igång. Tappa upp den varma saften på väl rengjorda och steriliserade flaskor (sterilisera flaskorna genom att ställa dem i 15 minuter på 100 grader i ugnen). Sätt på kapsyl, kork eller skruvkork med detsamma.
  3. Förvaras svalt och mörkt. Saften kan också frysas i plastburkar och tas fram efter hand. Öppnad saft förvaras i kyl.
  4. Späd ev. med kallt vatten vid servering till önskad smak. Servera gärna med is i också.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept