Kräftstjärtar med pasta

Kräftstjärtar i vitvinssås med tagliatelle pasta. Krämig och gräddig pastasås som är enkel och snabb att laga. Passar till vardags- eller helgmiddag. Spenat eller hackad gräslök är också gott i.

Pastan kan även garneras med riven parmesan. Vittvinet kan ersättas med några msk vitvinsvinäger samt vatten.

Räkna en burk kräftstjärtar i lag som väger 320 gram vilket motsvarar runt 170 gram skalade stjärtar.

Gott med ett bröd samt en sallad av avokado, babyspenat samt cocktailtomater till (tillsätt lite olivolja, vinäger samt salt till salladen).

Att dricka till

Vintips till är ett vitt fylligt vin ex. en Rioja, Bourgogne, Chardonnay eller Chablis.

4 portioner kräftstjärtar med pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 170 gram skalade kräftstjärtar
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 350 gram pasta som taglitatelle, spagetti eller gnocchi
  • Tillbehör: 1 avokado
  • 150 gram babyspenat
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger; vit, röd eller balsamvinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs den i smör.
  4. Tillsätt vitt vin och koka in i några minuter.
  5. Tillsätt vatten, fiskbuljong, cayennepeppar, vitpeppar samt grädde och koka ihop några minuter.
  6. Koka pastan.
  7. Red såsen med maizenaredning så att den tjocknar något samt tillsätt creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Förbered sallad om du önskar det till. Dela, gröp ur avokado, skölj och grovhacka babyspenat, skölj och dela cocktailtomater. Blanda med någon msk olivolja och vinäger.
  9. Häll av kräftstjärtarna och tillsätt till såsen precis innan servering. Koka upp.
  10. Häll av pastan och blanda pastan med såsen och kräftstjärtarna.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.