Kräftstjärtar med pasta
Kräftstjärtar i vitvinssås med tagliatelle pasta. Krämig och gräddig pastasås som är enkel och snabb att laga.
Passar till vardags- eller helgmiddag.
Räkna att köpa en burk kräftstjärtar i lag som väger 320 gram vilket motsvarar runt 170 gram skalade stjärtar.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Skala och hacka löken fint.
- Fräs den i smör.
- Tillsätt vitt vin och koka in i några minuter.
- Tillsätt vatten, fiskbuljong, cayennepeppar, vitpeppar samt grädde och koka ihop några minuter.
- Koka pastan.
- Red såsen med maizenaredning så att den tjocknar något samt tillsätt creme fraiche. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Förbered sallad om du önskar det till. Dela, gröp ur avokado, skölj och grovhacka babyspenat, skölj och dela cocktailtomater. Blanda med någon msk olivolja och vinäger.
- Häll av kräftstjärtarna och tillsätt till såsen precis innan servering. Koka upp.
- Häll av pastan och blanda pastan med såsen och kräftstjärtarna.
Varianter
Spenat eller hackad gräslök är också gott i.
Pastan kan även garneras med riven parmesan. Vitt vin kan ersättas med några msk vitvinsvinäger samt vatten.
Serveringsförslag
Gott med ett bröd samt en sallad av avokado, babyspenat samt cocktailtomater till (tillsätt lite olivolja, vinäger samt salt till salladen).
Att dricka till
Vintips till är ett vitt fylligt vin ex. en Rioja, Bourgogne, Chardonnay eller Chablis.
Uppskattat näringsvärde per portion: 565 kcal