Friterad persilja

Friterad persilja passar blir knaprig och smakrik.

8 portioner friterad persilja som garnering

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 80 gram färsk kruspersilja
  • 1 liter frityrolja

Tillagning

  1. Plocka persiljan från stjälkarna. Skölj den om den är smutsig. Torka den så mycket det går med hushållspapper.
  2. Värm upp olja till 180 grader i en fritös eller gryta med lock.
  3. Fritera persiljan i ca 1-2 minuter tills den är knaprig.
  4. Ta upp och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper under.
  5. Nu kan du använda den friterade kruspersiljan att garnera och toppa rätter och tillbehör med. Håller några timmar så den kan förberedas.

Serveringsförslag

  • Passar som garnering till rätter och tillbehör.
  • Jag hade den som garnering på rostad delikatesspotatis.
  • Vidare passar persiljan som garnering på friterad Camembert.

Tips

  • Välj så stor kruspersilja du hittar.
  • Friterar du utan fritös så behöver du en kastrull och en hålslev att ta upp persiljan med. En termometer att mäta temperaturen är också bra. Vidare ett lock att lägga över om oljan skulle fatta eld.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-02