Champagne cocktail
Champagne cocktail med konjak, angostura bitter och sockerbit.
Tillagning
- Se till att champagnen är väl kyld.
- Förbered garnering av förslagsvis ett cocktailbär som du lindar en tunn halv skiva apelsin och sätter fast med en tandpetare eller bambupinne. Gör en till vardera glas.
- Droppa 2 droppar angostura bitter på vardera sockerbit.
- Lägg sockerbitarna i varsitt flöjtglas - champagneglas.
- Mät upp 1 cl konjak och häll i vardera glas.
- Fyll på med kall champagne.
Serveringsförslag
Passar innan maten som fördrink eller aperitif eller till mingel och fest som nyår.
Tips
- Du kan garnera om du vill som på bilden med en skiva apelsin och cocktailbär eller på annat vis. Fler förslag är en kula melon, liten bit av en citron eller apelsinklyfta osv.
- Istället för Champagne kan du ta spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin eller bubbel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal