Zucchini med vitlöksfrästa räkor

Gott med sallad, bönsallad, quinoa, matvete, ris eller bröd. Funkar också som förrätt eller på buffé.

4 portioner zucchini med vitlöksfrästa räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 stor zucchini ca 250 gram
  • 0,5 tsk sambal oelek chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk salvia (valfritt)
  • 1 msk citronsaft eller fin vinäger

Tillagning

  1. Skala räkorna och lägg på en tallrik.
  2. Skala och pressa vitlöken i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt olivolja och sambal oelek.
  3. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Tillsätt den till pannan.
  4. Fräs zucchini, vitlök och chili i några minuter.
  5. Lägg i räkorna och fräs ytterligare någon minut.
  6. Smaka av med salt, peppar, salvia och citronsaft.
  7. Zucchinin och räkorna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer