Couscous med paprika och zucchini

Couscoussallad med grönsaker smaksatt med vitlök och gurkmeja.
Ett gott tillbehör till det mesta från grillen eller pannan. Couscoussallad är snabbt, nyttigt och enkelt att laga till många ex. till buffé eller middag. Får du couscoussallad över kan du spara den i kylen. Den är lika god nästa dag till lunch på jobbet eller middagen.

8 portioner couscous med paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mynta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 40 gram ruccola eller machésallad

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Lägg i en stor kastrull med smör eller olivoljan i botten.
  2. Skölj och hacka paprika och tillsätt dem.
  3. Skölj och tärna zucchini samt tillsätt.
  4. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt gurkmeja.
  5. Koka upp 7 dl vatten i en kastrull eller tekokare.
  6. Fräs under tiden grönsakerna några minuter under omrörning på hög värme.
  7. Tillsätt salt och peppar. Ca 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Tillsätt torkad mynta om du gillar det.
  8. Lägg i couscousen och blanda runt med grönsakerna.
  9. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
  10. Ta kastrullen åt sidan och sätt på ett lock.
  11. Låt couscousen stå och svälla i minst 5 minuter.
  12. Couscous med paprika och zucchini är klar att servera upplagt på ett fat. Garnera ev. med några blad sköljd grönsallad som ex. ruccola eller mache.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer