Couscous med paprika och zucchini

Couscoussallad med grönsaker smaksatt med vitlök och gurkmeja.
Ett gott tillbehör till det mesta från grillen eller pannan. Couscoussallad är snabbt, nyttigt och enkelt att laga till många ex. till buffé eller middag. Får du couscoussallad över kan du spara den i kylen. Den är lika god nästa dag till lunch på jobbet eller middagen.

8 portioner couscous med paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mynta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 40 gram ruccola eller machésallad

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Lägg i en stor kastrull med smör eller olivoljan i botten.
  2. Skölj och hacka paprika och tillsätt dem.
  3. Skölj och tärna zucchini samt tillsätt.
  4. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt gurkmeja.
  5. Koka upp 7 dl vatten i en kastrull eller tekokare.
  6. Fräs under tiden grönsakerna några minuter under omrörning på hög värme.
  7. Tillsätt salt och peppar. Ca 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Tillsätt torkad mynta om du gillar det.
  8. Lägg i couscousen och blanda runt med grönsakerna.
  9. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
  10. Ta kastrullen åt sidan och sätt på ett lock.
  11. Låt couscousen stå och svälla i minst 5 minuter.
  12. Couscous med paprika och zucchini är klar att servera upplagt på ett fat. Garnera ev. med några blad sköljd grönsallad som ex. ruccola eller mache.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer