Tacos, köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor

Servera i pitabröd med kött, guacamole, lök, tomat som tacos.

4 portioner tacos, 2 pita var

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 burk majs
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Stek köttfärsen i smör, olja eller margarin i ca 10 minuter. Krydda med tacokrydda.
  2. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad samt skölj bönorna.
  4. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  5. Värm pitabröden i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lägg upp i en kökshandduk i en brödkorg och servera med tillbehören.
  6. Låt alla fylla bröden som de vill med köttfärs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer