Tacocrêpes

Introduktion och förberedelse

Tacocrêpes är köttfärsfyllda pannkakor gratinerade med ost. Köttfärsen smaksätts med taco-krydda.

Serveringsförslag

  • Servera med samma tillbehör som till tacobuffé - förutom tortillabröd och tacoskal då förstås.
  • Gott med hemgjord eller köpt guacamole och salsa.
  • Gott till är även en koriandersås.
  • Gillar du het mat så servera med en het chilisås till ex. Tabasco Chipotle eller skivade jalapenos.

Tips

Smidigt att laga på rester som tacoköttfärs och ost från tacokvällen.

Variant

Du kan byta köttfärs mot vegofärs för vegetariska tacocrèpes.

Tacocrêpes serverade med samma tillbehör som till tacomyset: gräddfil, guacamole, salsa, majs, tomat, gurka, chilisås, marinerade kidneybönor, isbergssallad, nachochips och riven ost.
Tacocrêpes serverade med samma tillbehör som till tacomyset: gräddfil, guacamole, salsa, majs, tomat, gurka, chilisås, marinerade kidneybönor, isbergssallad, nachochips och riven ost.

4 portioner tacocrepes

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • TACOFÄRS: 500 gram köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 2 msk matolja som majsolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • PANNKAKSSMET: 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg M/L
  • 3 msk smör
  • 4 msk smör eller olja att steka i
  • TILLBEHÖR: 200 gram texmex-ost eller riven mozzarella
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 200 gram majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk matolja
  • 2 dl gräddfil
  • 200 gram tortillachips

Tillagning

  1. PANNKAKSSMET: Blanda mjöl och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt pannkakssmeten stå 20 minuter att svälla.
  5. TACOFÄRS: Skala och hacka gul lök. Skala och pressa vitlök.
  6. Bryn köttfärsen i en stor panna med olja. Hacka sönder köttfärsen under tiden.
  7. Tillsätt tacokrydda, salt, svartpeppar, pressad vitlök och hackad gul lök. Låt steka på medelvärme ca 10 minuter. Rör då och då.
  8. STEK PANNKAKOR: Värm en stekpanna eller crepespanna.
  9. Tillsätt en tsk smör eller olja i pannan.
  10. Grädda pannkakor på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills pannkakorna har fått fin färg och smeten stelnat på ovansidan. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills pannkakorna fått fin färg. Tillsätt lite smör eller olja mellan gräddningarna. Lägg pannkakor på en tallrik efter hand. Tips: Lägg en klippt remsa bakplåtspapper mellan pannkakorna.
  11. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  12. Smörj en ugnsform med lite matolja.
  13. Lägg ca 1 dl tacofärs på varje pannkaka och rulla ihop till crêpes. Lägg med skarven nedåt i ugnsformen. Räkna 2 tacocrêpes per portion.
  14. Strö över ett lager ost. Hit kan du förbereda och ha i kylen. Servera resten av osten i en skål bredvid.
  15. Gratinera tacopannkakorna i mitten av ugnen tills de fått fin färg ca 15 minuter.
  16. TILLBEHÖR: Plocka, skölj och strimla isbergssallad; skölj tomater och tärna dem; skölj och tärna gurka; skölj majs; skölj bönor och blanda med pressad vitlök, vinäger och olja.
  17. Lägg upp alla tillbehör i skålar tillsammans med gräddfil och tortillachips.
  18. Servera tacocrepsen med tillbehören.
E-mail
Medel: 4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 622 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-30