Panerad fisk i pitabröd med guacamole och bönor

Ett recept med inspiration från Mexico. Där serveras ofta panerad stekt eller friterad fisk med guacamole och bönor i tacos, majstortillas, vetetortillas eller pitabröd som alternativ till kött.

Du kan också fritera fisken i matolja istället för att steka den. Här har jag räknat två pitabröd per portion.
Man kan ha mexikanska såser och tillbehör till. Förslag är chilisås, tomatsalsa Pico de Gallo, mangosalsa, majs, riven ost osv.

4 portioner panerad fisk i pita

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram fisk som torsk, alaska pollock eller plattfisk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 burk majs
  • 20 gram isbergssallad (valfritt)
  • 150 gram grönsallad
  • 2 tomater i tärningar
  • 10 cm gurka i tärningar
  • 1 burk stark tomatsalsa i tex mex stil
  • 8 pitabröd
  • Guacamole avokadoröra: 1 avokado
  • 0,5 röd paprika
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl gräddfil

Tillagning

  1. Skär fisken i 16 små munsbitar (2 till varje bröd).
  2. Torka dem och panera dem först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
  3. Stek gyllene i smör, olja eller margarin ca 4 minuter på varje sida. Sänk ev. värmen så de ej bränns. De kan också friteras i rapsolja.
  4. Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad, guacamole och sköljda bönor.
  5. Guacamole: Skär avokado i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Eller kör i mixer. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  6. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  7. Låt alla fylla bröden med fisk, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer