Svampsallad carpaccio

Tunnt skivad svamp med god hasselnötsolja, äppelcidervinäger, parmesanost och selleri. Gott som förrätt.
Rostad ciabatta är gott till. Vitt friskt vin passar till.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Servera gärma med lite sallad av babyspenat och rucolla.

4 portioner svampsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram stora champinjoner
  • 4 msk hasselnötsolja eller annan smakrik nöt- eller olivolja
  • 4 tsk fin vinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 40 gram hyvlad parmesanost
  • 1 stjälk selleri

Tillagning

  1. Rensa, skölj och torka svamparna med lite hushållspapper.
  2. Skiva svamparna så tunt du kan och sprid ut dem snyggt på en stor tallrik.
  3. Droppa över vinäger och olja.
  4. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Hyvla sedan rikligt med parmesanost över svampen.
  6. Finhacka och strö över sellerin (eller fördela några blad ruccola över svampen).
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer