Champinjoner som tapas

Frästa små hela skogschampinjoner med soltorkade tomater, vitlök, örter och chili i lite tomatsås. En variant på champinjoner a al Greque.
Gott som tapas med bröd. Kan serveras varmt eller kallt.
Också gott som svamptillbehör till det mesta som sidorätt eller på buffé.
Räkna en liten burk soltorkade tomater i olja.

6 portioner champinjoner som tapas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram små skogschampinjoner
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl grovt hackade färska örter som persilja, basilika och oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa och skölj svampen.
  2. Fräs svampen några minuter i 0,5 dl av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Skala och pressa vitlöken samt tillsätt den.
  4. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem.
  5. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes.
  6. Låt champinjonerna puttra ca 10 minuter. De släpper då vätska och koka in sig själva.
  7. Hacka örterna och tillsätt dem.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  10. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer