Smörrebröd med leverpastej

Smörrebröd med leverpastej, inlagd gurka och köttgelé (aspic) samt rostad lök.

10 smörrebröd med leverpastej

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 400 gram leverpastej, gärna gammeldags med köttgelé (aspic) på toppen
  • 2 dl inlagd gurka i skivor
  • 0,5 dl rostad lök eller egen friterad lök
  • 5 körsbärstomater
  • 1 gul lök

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  2. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Skär 0,5 cm tjocka skivor och lägg på varje smörrebröd.
  4. Toppa med inlagd gurka, rostad eller hemfriterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater. Gott är även några ringar rå lök samt aspicen från leverpastejen på toppen.
  5. Smörrebröd med leverpastej klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer