Smörrebröd med lax och majonnäs

Danska smörgåsar med rökt lax, majonnäs och citron.

10 smörrebröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor ljust bröd eller grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 stora skivor rökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  2. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Lägg på en skiva lax, toppa med en klick majonnäs, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen. Garnera med plockad dill. Smörrebröd med lax klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer