Smörrebröd med panerad fiskfilé

Smörrebröd med panerad fiskfilé och remouladsås.

10 Smörrebröd med panerad fiskfilé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 små bitar torsk eller små spättafiléer
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl remouladsås
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd och göra remouladsås.
  2. Är inte fisken i lagom små bitar att lägga på smörrebröden så skär fisken i tio små bitar.
  3. Torka fiskbitarna med hushållspapper.
  4. Häll upp mjöl på en tallrik, knäck och vispa ihop äggen i en bunke samt häll upp ströbröd på en andra tallrik.
  5. Vänd först fiskbitarna i mjöl, doppa sedan i ägg och vänd sist väl i ströbröd. Stek fiskfiléerna i olivolja och smör ljust bruna på varje sida.
  6. Ställ fisken åt sidan att svalna (ställ ev. in i kylen om du förbereder innan).
  7. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  8. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  9. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  10. Lägg på en panerad fiskfilé, toppa med en klick remouladsås, en klyfta citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  11. Garnera smörrebröden med plockad dill.
  12. Smörrebröd med panerad fisk klart att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer