Smörrebröd med rostbiff

Godast är att göra rostbiffen, friterad lök, mm själv. Hemgjorda smörrebröd är godast. Här har jag lagat allt från grunden utom att baka brödet. Men man kan även köpa färdig rostbiff, remoulad och rostad lök samt marinerad paprika.

10 smörrebröd med rostbiff

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 skivor rostbiff, hemgjord eller köpt
  • 1 dl remouladsås eller marinad paprika
  • 0,5 dl rostad lök eller friterad lök
  • 5 körsbärstomater
  • 1 kg rostbiff
  • 3 krm salt
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • FRITERADE LÖKRINGAR: 1 stor lök
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kallt vatten
  • 4 dl olja som solrosolja eller olivolja
  • ROSTAD MARINERAD PAPRIKA: 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • HEMGJORD REMOULAD: 1 burk pickles
  • 3 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd, hemgjord rostbiff, remouladsås, marinerad paprika och friterad lök. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva. Lägg på en skiva rostbiff, toppa med remouladsås eller marinerad paprika, rostad eller friterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen. Smörrebröd med rostbiff klart att servera.
  2. HEMGJORD ROSTBIFF: Sätt ugnen på 175 grader. Mal ev. svartpeppar i en mortel. Gnid in rostbiffen i olivolja, salt och svartpeppar. Sätt i en stektermometer i mitten av rostbiffen. Stek rostbiffen i mitten av ugnen till ca 65 grader - räkna ca en timme. Ta ut rostbiffen och låt den svalna i folie. Titta på rostbiffen vilket håll köttfibrerna går och skär upp så tunna skivor du kan tvärs över köttfibrerna (då känns köttet ännu mörare att tugga). Servera rostbiffsskivorna på smörrebröden.
  3. FRITERADE LÖKRINGAR: Skala och skiva löken i strimlor. Dela på lökringarna. Häll oljan i en liten kastrull och värm den. Blanda vetemjöl och vatten i en bunke. Vänd i lökringarna i smeten. Fritera några i taget ljusbruna några minuter och vänd dem sedan och fritera lite till. Lägg upp på hushållspapper att rinna av. Låt svalna. Fördela lökringarna på smörrebröden.
  4. ROSTAD MARINERAD PAPRIKA: Sätt ungen på grill. Skölj och skär av \\\"kinderna\\\" paprikan, gnid in dem i olivolja och lägg dem med skinnet upp i en ugnsform. Grilla så att skinnet börjar svartna. Ta ut och lägg i en skål och täck över med gladplast. Låt stå och svalna. Ta av plasten och dra det brända skinnet av paprikabitarna. Strimla paprikabitarna och blanda med balsamvinäger, lite olivolja samt salt och peppar.
  5. HEMGJORD REMOULAD: Häll av picklesen och hacka i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med majonnäs och curry, salt och peppar efter smak.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer