Smörrebröd med ägg och räkor

Bjud på några riktigt goda smörrebröd med ägg och handpillade räkor. Räkna 10 skivor bröd på ca 10 x 4 cm i storlek eller ta halverade polarbröd. Fyra stora handskalade räkor per smörrebröd är lagom. Om man vill kan man ta fler räkor såklart.

10 smörrebröd med ägg och räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 10 skivor ljust eller grovt rågbröd
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 ägg
  • 300 gram räkor med skal
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd.
  2. Koka ägg hårdkokta.
  3. Skala dem och skiva dem.
  4. Tina och skala räkor.
  5. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  6. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  7. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  8. Lägg på en skivat ägg, toppa med en klick majonnäs, ca 4 räkor per smörrebröd, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  9. Garnera med plockad dill.
  10. Smörrebröd med ägg och räkor klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer