Renfärsbiffar

Introduktion och förberedelse

Renfärsbiffar smaksatta med fetaost och Dijonsenap.

Serveringsförslag

Varianter

  • Biffarna kan smaksättas om man vill med 75 gram fetaost, messmör, ädelost, keso, mosade råa lingon eller hackade inlagda rödbetor som blandas med renfärsen.
  • De kan också serveras som viltbiffar.
  • Renfärsen kan blandas ut med 1 /3 viltfärs, fläskfärs eller nötfärs.
  • Istället för biffar kan de även rullas till renköttbullar.

Renfärsbiffar med tillbehör på tallrik
Renfärsbiffarna serverade jag med en gräddig svampsås, lingonsylt, saltrostad hel delikatesspotatis, kokt broccoli och en grönsallad av mâchesallad och ärtskott.

6 portioner renfärsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 700 gram renfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk 3%
  • 0,5 riven gul lök
  • 2 tsk torkade örter provencale, herbes de provence, persillade eller persilja (valfritt)
  • 3 tsk Dijonsenap (valfritt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ströbröd med mjölk i en bunke. Låt stå att svälla några minuter medan du riven löken.
  2. Skala och riv löken grovt. Lägg med ströbrödet.
  3. Tillsätt renfärs, örter, dijonsenap, salt och svartpeppar. Rör ihop hastigt.
  4. Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
  5. Forma en biff per portion.
  6. Bryn dem i smör någon minut på vardera sida i en stor stekpanna.
  7. Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
  8. Serverar du med sås till så kan du slå över lite av såsen i pannan där du steker renfärsbiffarna och låta stå att puttra fram till servering.
  9. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
  10. Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.6 (36 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-20