Renfärsbiffar

Renfärsbiffar eller viltbiffar. Smaksatta med fetaost och Dijonsenap. Detta är dock valfritt.
Man kan också ersätta fetaosten med mesost, mosade råa lingon eller hackad inlagda rödbetor.
På bilden serverade med saltrostad potatis, svampsås, grönsallad samt kokt broccoli och lingonsylt.

6 portioner renfärsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram renfärs
  • 75 gram fetaost
  • 0,5 gul lök
  • 3 tsk örter provencale
  • 3 tsk Dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ihop renfärsen med smulad fetaost, hackad gul lök, örter, senap och ströbröd samt peppar och salt.
  2. Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
  3. Forma en biff per portion på runt 120-130 gram styck.
  4. Bryn dem i smör någon minut på vardera sida.
  5. Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
  6. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
  7. Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer