Mandelsås med getost

Salsa de Almendras con Queso de Cabra. En Mexikansk mandelsalsa smaksatt med getost. Passar till det mesta som sås eller salsa inte bara Mexikansk mat utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.

Välj förslagsvis en mjuk färsk getost eller fetaost, vitost eller fårost.

4 portioner mandelsås med getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 50 gram mandlar, gärna skållade
  • 100 gram färsk mjuk getost
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
  2. Mixa mandlarna först.
  3. Tillsätt sedan getost i smulor.
  4. Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer