Indisk kycklinggryta med curry och grädde

En enkel och god kycklingryta serverad med mango chutney, basmatiris, russin, färsk mango och ananas och cashewnötter eller jordnötter. Så indisk är den väl inte egentligen men god.

Råris eller kokt matvete är också gott till istället för basmatiris. Godast blir grytan med färsk kyckling, helst svensk majskyckling (kyckling uppfödd på majs). Färsk grovhackad koriander är också gott att garnera med.

6 portioner kycklinggryta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 1 stor majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 äpplen
  • 1/2 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk garam marsala
  • 0,5 tsk vanligt currypulver
  • salt och peppar
  • 1 msk mango chutney
  • Tillbehör: kokt basmatiris, mango chutney, russin, nötter som cashewnötter eller jordnötter, 1 skivad banan, 1 färsk mango i tärningar samt 0,5 färsk ananas i tärningar.

Tillagning

  1. Skär alla grönsaker, vitlöken och äpple i tärningsstora bitar.
  2. Stycka upp kycklingen i delar. Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna. Bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn grönsakerna och tärnat äpple.
  4. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam marsala pulvret och currypulver.
  5. Låt puttra i kastrull med lock i ca 30 minuter.
  6. Koka ris och förbered skålar med skivad banan, russin, nötter och mango samt ananas i kuber under tiden.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas.
  8. Garnera med hackad koriander (smaka först om du gillar koriander). Servera med ris, skålarna och mango chutneyn.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer