Heta räkor med pasta

Introduktion och förberedelse

Heta räkor med pasta. En god räkpasta med chili, vitlök, riven ost, spenat och god pasta som spagetti, tagliatelle eller penne.

Jag garnerade med lite färsk basilika samt hade lite kalamataoliver samt bröd till.

Variant med mer sås

Vill du har mer såsighet tillsätt: 2 dl grädde, crème fraiche eller 1 pkt 400 gram krossade tomater (valfritt).

Att dricka till

Vintips till pasta med heta räkor blir ett fylligt vitt vin ex. Gewurtztraminer från Alsace.

4 portioner heta räkor med pasta räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl skalade räkor eller 1 påse oskalade räkor 500 gram
  • 400 g pasta som spagetti, tagliatelle eller penne
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chili flakes eller två spanska pepparfrukter; eller 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl nyriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Skala räkorna om de ej är skalade.
  2. Koka upp vatten till pastan och börja koka pastan enligt paketet, ca 10 minuter.
  3. Häll olivoljan i en kastrull.
  4. Grovhacka räkorna.
  5. Skala och pressa vitlöken samt hacka chilin fint.
  6. Fräs vitlöken och chilin i olivoljan någon minut under omrörning. Ta av från värmen och blanda i räkorna.
  7. Riv ost.
  8. Skölj spenat.
  9. Häll av pastan och blanda med räkorna i olivoljan, salt, spenat samt riven ost.
  10. Pasta med heta räkor är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (23 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 412 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-26