Heta räkor med pasta räkpasta

Heta räkor med pasta. En god räkpasta med chili, vitlök, riven ost, spenat och god pasta som spagetti, tagliatelle eller penne.
Vintips till pasta med heta räkor blir ett fylligt vitt vin ex. Gewurtztraminer från Alsace.
Vill du har mer såsighet tillsätt: 2 dl grädde, creme fraiche eller 1 pkt 400 gram krossade tomater (valfritt)

4 portioner heta räkor med pasta räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl skalade räkor eller 1 påse oskalade räkor 500 gram
  • 400 g pasta som spagetti, tagliatelle eller penne
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chili flakes eller två spanska pepparfrukter; eller 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl nyriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Skala räkorna om de ej är skalade.
  2. Koka upp vatten till pastan och börja koka pastan enligt paketet, ca 10 minuter.
  3. Häll olivoljan i en kastrull.
  4. Grovhacka räkorna.
  5. Skala och pressa vitlöken samt hacka chilin fint.
  6. Fräs vitlöken och chilin i olivoljan någon minut under omrörning. Ta av från värmen och blanda i räkorna.
  7. Riv ost.
  8. Skölj spenat.
  9. Häll av pastan och blanda med räkorna i olivoljan, salt, spenat samt riven ost.
  10. Pasta med heta räkor är klar att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer