Pasta med räkor

Pasta med räkor, grädde, vitlök, broccoli och morot. Räkpastan blir riktigt lyxig (och rätt dyr) om du använder handskalade räkor.
Varianter på smaksättning är några gram saffran eller 0,5 tsk curry. Hackad bladpersilja och färsk oregano är också fint i pastan.

4 portioner pasta med räkor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som castellane, skruvar, gnocchi, penne, spagetti, trofie eller valfri sort
  • 400 skalade räkor (800 gram oskalade)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 1 huvud broccoli
  • 2 morötter
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skala räkor om du köpt oskalade räkor. Tina ev. frysta skalade räkor.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Skär broccolin i buketter. Skär ev. stammen ren och hacka den.
  4. Skala och tärna morötterna.
  5. Börja koka pastan enligt paket 8-12 minuter beroende på sort. Tillsätt någon halv tsk salt och några droppar olivolja. Rör om.
  6. Efter någon minuter tillsätter du morötter och ev. stammen från broccolin. När det är ca fem minuter kvar på koktiden tillsätter du broccolibuketterna.
  7. Riv osten.
  8. Skala och hacka vitlöken fint.
  9. Fräs den i oljan med chilin.
  10. Tillsätt räkorna, grädde och vitt vin samt koka upp.
  11. Smaka av med oregano, salt och peppar.
  12. Häll av pastan och blanda med räkorna.
  13. Garnera med riven parmesan eller grana padano.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer