Zucchini tagliatelle med räkor

Zucchini tagliatelle med räkor, grädde, ärtor, vitlök, tryffelolja och parmesan. Gott både till vardagsmiddag som till fest.
Zucchini är det italienska namnet på engelskans squash.

4 portioner zucchini tagliatelle med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • Pastasås: 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 3 droppar tryffelolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 200 gram skalade räkor
  • 100 gram gröna ärtor
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Skölj och skär zucchini i så tunna avlånga skivor du kan. Använd gärna en mandolin. Skär sedan de tunna skivorna i 0,5 cm breda strimlor (i storleken likt tagliatelle). Sätt åt sidan.
  3. Pastasås: skala och pressa vitlöken.
  4. Fräs vitlöken i olivolja.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt mjölken och vispa bort klumpa samt koka upp.
  7. Tillsätt grädde, fiskbuljongtärning, tryffelolja, salt, svartpeppar samt citronsaft. Låt koka på låg värme under tiden du kokar pasta och zucchini.
  8. Koka upp tagliatellen i pastavattnet. Tillsätt zucchinistrimlorna och koka pasta och zucchini i totalt ca 6 minuter. Smaka på pastan så den är färdigkokt.
  9. Tillsätt ärtorna till pastasåsen och koka upp.
  10. Tillsätt räkorna till pastasåsen och låt bli varmt. Smaka av såsen med salt, citron, tryffelolja och peppar.
  11. Häll av pastan och zucchinin. Vänd runt i pastasåsen eller servera sås och pasta för sig.
  12. Servera med riven ost och ev. ett gott bröd till att suga upp den såsen med.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer