Räkpasta

God pasta med räkor, grädde, gröna ärtor, persilja, vitlök, parmesan, smör och chili. En variant på pasta Alfredo med räkor.
Enkel att laga och lite att hacka. Välj pasta som spagetti, tagliatelle, skruvar eller penne.
Kan också lagas med färsk pasta - gör då pastasåsen innan du kokar pastan som då bara tar 2-3 minuter att koka.
Vintips till pastan är ett vitt vin ex. från norra Italien Valpolicella.

4 portioner räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 50 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 300 gram gröna ärtor
  • 300 gram skalade räkor
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Salta en halv tsk och tillsätt några droppar olivolja.
  2. Skala och pressa vitlöken och lägg i en såskastrull.
  3. Tillsätt smör och smält det samt rör i chiliflakes.
  4. Koka pastan enligt paket (spagetti 8 minuter och tagliatelle 6 minuter).
  5. Hacka persilja fint. Riv parmesanost.
  6. Tillsätt ärtor till smöret och låt de fräsa runt någon minut.
  7. Tillsätt räkor och fräs runt dem någon minut.
  8. Häll i grädde, 1 dl riven parmesan, tillsätt persilja och koka upp.
  9. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  10. Servera räksåsen till pastan (blanda gärna pasta och sås i en stor skål eller kastrull) samt riven parmesan att toppa med.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer