Vegetarisk pasta med chili, vitlök och soltorkade tomater

Vegetarisk pasta med chili, vitlök, soltorkade tomater, riven parmesan, färsk basilika och ruccola. Passar både till vardags som fest.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk chiliflakes eller 1 färsk röd chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 200-300 gram, ca 2 dl hackade soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 65 gram ruccolasallad

Tillagning

  1. Börja koka spagetti. Koka upp vatten med en halv tsk salt och tillsätt några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paket vanligtvis 8 minuter.
  2. Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt chiliflakes eller finhackad färsk chili, oljan från de soltorkade tomaterna samt olivoljan.
  3. Koka upp vitlöken och chilin samt rör då och då. Vitlöken ska blir ljust brynt men akta så den ej bränns. Sätt åt sidan.
  4. Riv parmesanost fint.
  5. Hacka basilika.
  6. Skölj ruccolan.
  7. Häll av spagettin och blanda i en stor kastrull eller skål med vitlöks- och chilioljan, riven parmesan, basilika samt sist ruccolan. Smaka av med salt. Spara ev. lite riven ost att garnera med.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer