Heta räkor med skal som tapas

Introduktion och förberedelse

Heta räkor med skal serverade som tapas.

Frästa eller wokade hela heta räkor med vitlök och chili är gott som tilltugg, tapas eller förrätt med gott bröd och lite vitlöksmajonnäs aioli till.

Du kan baka hembakt baguette till om du vill. Eller värma bake-off bröd.

Köpa gärna räkor märkta MSC. Du kan ta valfri storlek på räkorna. Finast är de större räkorna. Köp färska eller tina frysta räkor innan enligt paket.

Vintips:

Ett svalt vitt vin som ex. Chardonnay från Australien passar till räkorna.

4 portioner heta räkor med skal som tapas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk sambal olek eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesan (valfritt)
  • 1 baguette
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Hetta upp en stor panna ex. wok eller kastrull med oljan.
  3. Tillsätt vitlöken och chilin.
  4. Fräs några sekunder och rör om.
  5. Tillsätt räkorna med skal och fräs runt dem någon minut.
  6. Tillsätt parmesanosten på slutet och lägg upp räkorna i en stor skål eller fyra små.
  7. Blanda majonnäsen med pressad vitlök och cayennepeppar.
  8. Servera de heta räkorna tillsammans med bröd och vitlöksmajonnäs. Ha också en skål med citronvatten att skölja händerna i samt rikligt med servetter. Duka gärna även fram en skål att lägga skalen i.
E-mail
Medel: 3.8 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 193 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-15