Heta räkor med skal som tapas

Heta räkor med skal serverade som tapas. Frästa eller wokade hela heta räkor med vitlök och chili är gott som tilltugg, tapas eller förrätt med gott bröd och lite vitlöksmajonnäs aioli.
Ett svalt vitt vin som ex. chardonnay från Australien passar till.

4 portioner heta räkor med skal som tapas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk sambal olek eller chili efter tycke
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesan (valfritt)
  • 1 baguette
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Hetta upp en stor panna ex. wok eller kastrull med oljan.
  3. Tillsätt vitlöken och chilin.
  4. Fräs några sekunder och rör om.
  5. Tillsätt räkorna med skal och fräs runt dem någon minut.
  6. Tillsätt parmesanosten på slutet och lägg upp räkorna i en stor skål eller fyra små.
  7. Blanda majonnäsen med pressad vitlök och cayennepeppar.
  8. Servera de heta räkorna tillsammans med bröd och vitlöksmajonnäs. Ha också en skål med citronvatten att skölja händerna i samt rikligt med servetter. Duka gärna även fram en skål att lägga skalen i.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer