Het Stroganoff med Falukorv

En riktigt god Stroganoff som är lite hetare och gjord på riktig Falukorv. Jag är lite speciell för jag föredrar makaroner/pasta istället för ris. Väldigt omtyckt av vänner och bekanta.

Du kan tillsätta chilisås, chilipeppar eller cayennepeppar efter eget tycke så stroganoffen blir så het som du vill.

Servera med ris som matris, råris, vildris eller quinoa, matvete eller bulgur. Vill ha ha mer grönsaker i så passar fräst tärnad vitkål och röd paprika jättebra i Stroganoffen. 

Garnera gärna med hackad persilja och ev. en klick crème fraiche eller Smetana på toppen.

4 portioner stroganoff med Falukorv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk passerade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 droppe Blairs Mega Death Sauce eller några droppar Tabasco eller chili efter tycke
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka upp falukorven, först runda skivor sedan göra smala, nästan strimlor.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Bryn korven ordentligt i en stekpanna med olivolja. (Tips: Olivolja i stekpannan först. Sen sätt på högvärme och för att prova så att pannan är varm, stänk lite vatten. Fräser det är det bara att lägga i korven.)
  4. I med pastan i pastavattnet.
  5. När korven har fått lite yta sänk temperaturen lite och häll i grädden och de passerade tomaterna.
  6. När det börjar bli lite värme i pannan igen ha i Blair\\\'s MDS, eller Tabasco. Pressa i vitlök(arna).
  7. Krydda Stroganoffen efter behag, beroende hur pass starkt du vill ha. Lättaste är att smaka sig fram.
  8. I med tomatpuréen och buljongen.
  9. Låt sjuda till pastan är klar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer