Grillspett med grönsaker

Grillspett med potatis, paprika, cocktailtomat och lök. Som bonus har jag lite grön sparris också. Dock ej på spetten. Allt jättegott och smidigt att lägga på grillen.

Penslat med olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar samt lite örter. Om du gillar vitlök så kan du ta med en halv pressad vitlök i marinaden också.

Du kan koka potatis och förbereda spetten innan och ha dem i kylen tills det är dags att grilla.

4 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 medelstora delikatess- eller färskpotatisar
  • 8 cocktailtomater
  • 1 gul paprika
  • 2 stora schalottenlökar
  • 8 gröna sparrisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm salvia

Tillagning

  1. Skölj och putsa potatisarna. Behåll skalet. Koka dem nästan klara i ca 15 minuter (så att de är fasta nog att sitta kvar på grillspetten - annars får du servera dem till ändå såklart).
  2. Skölj tomater och paprika. Skär paprika i åtta delar. Skala och skär löken i fyra bitar.
  3. Varva spetten med lök, potatis, tomater och paprika. Blanda marinaden och pensla spett och sparris.
  4. Dags att grilla: lägg på grönsaksspett och sparris samt grilla dem runt om några minuter så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer