Marinad med soja

Marinad med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.
En mycket god grillmarinad med inspiration från Asien och Korea.
Passar att marinera samt att pensla på under tillagning. Gott till kött som revbensspjäll, fläskkarré, grillspett, kyckling; fisk som lax; skaldjur; grillade grönsaker som zucchini, paprika, portabello svamp och lök med mera.

4 portioner marinad med soja

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  2. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  4. Tillsätt sesamfröna till marinaden.
  5. Nu kan du använda marinaden och marinera eller tillaga det du önskar. Tänk på att du kan salta och peppra det du tillagat efter marinering och tillagning.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer