Grillade morötter

Grilla späda knippmorötter med olivolja och örter samt flingsalt. Ett jättegott, lätt och nyttigt tillbehör om du ändå grillar annat.  

Vår och morötter i knippe finns på vår och sommar samt sen höst. Har de fint skal behövs de ej skalas utan bara skrubbas. Det går också bra att grilla andra morötter om du skalar dem och skär dem i långa tunnare stavar eller halvor. 

Ett knippe morötter med blast på 500 gram räcker som tillbehör till fyra portioner. Gillar ni morötter och det är som huvudtillbehör så räkna två knippen. Grillade morötter som blir över kan man spara i kylen. 

4 portioner grillade morötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 knippe morötter med blast på 500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger

Tillagning

  1. Tänd grill och förbered morötterna.
  2. Skär bort blasten men spara lite av fästet. Skölj och putsa bort smuts. De behöver ej skalas om de har fint skal. Dela dem på längden.
  3. Blanda dem med olivolja, svartpeppar samt citronsaft eller vinäger.
  4. Skölj och hacka persilja.
  5. Grilla morötterna några minuter runt om tills de har fin färg.
  6. Lägg upp morötterna på fat och strö över flingsalt samt persilja. Klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer