Grillspett med fläskkarré

Grillspett med fläskkarré marinerade i soja, honung, olja, spiskummin och vitlök.
Servera med valfria tillbehör. Gott till fläskkarréspett är någon sås tzatziki, gorgonzolasås, bearnaisesås, yoghurt med tandoori med flera; vidare klyftpotatis, couscoussallad, pommes frites, potatissallad. Servera gärna en blandad grönsallad och ev. en tomatsallad till.

4 portioner grillspett med fläskkarré

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad fläskkarré utan ben
  • 4 grillspett av trä eller metall
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk ljus japansk soja eller 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja eller valfri olja
  • 1 tsk mald spiskummin

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  3. Skär fläskkarrén i ca 1,5 cm breda remsor och lägg med vitlöken, honung, soja, olja och spiskummin.
  4. Blanda runt och arbeta in marinaden. Hit kan du förbereda och ha köttet att marinera övertäckt i kylen. Gärna minst 30 minuter som det tar att få bra glöd på grillen.
  5. Tänd grillen.
  6. Trä upp och fördela remsorna med fläskkarrén på spetten.
  7. Grilla fläskkarréspetten runt om så att de får färg i ca 7-8 minuter. Lägg gärna på lock sista tiden eller sänk värmen genom att lägga dem lite vid sidan av grillen. Kontrollera att de är genomstekta genom att skära ett snitt i köttet och se så att det ej är rosa inuti.
  8. Lägg upp spetten på fat och servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer