Ajvarsås

Ajvarsås är nog den enklaste såsen du kan laga. Sen är den riktigt god också - iallafall om du gillar paprika. Ajvar är ju en paprikaröra och finns i hetare och starkare variant för de som gillar det liksom en mildare variant för andra. 

Ska du ha ex. en grillsås eller kall sås till många på fest eller buffé så är ajvarsås perfekt. Garnera den då gärna med lite extra ajvar samt hackad gräslök eller persilja. Eller tärnad paprika. Riktigt festligt blir det om du tar paprika och strimlar den riktigt fint likt små tandpetare på längden och sedan lägger i en burk med vatten över natten i kylen. Då får du krulliga små paprikastrimlor som du kan garnera ajvarsåsen med. 

4 portioner ajvarsås

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 1 dl ajvar, mild eller stark
  • 4 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Blanda ajvar med matyoghurt. Smaka av med lite salt och peppar. Klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer