Grönsaksspett

Grönsaksspett är gott som tillbehör. Smidigt att laga om du ändå grillar annat. Grillspett med paprika, rödlök och zucchini. Du kan andra grönsaker efter tillgång ex. champinjoner, purjolök, bitar av kokt majs, kokta små potatisar, aubergine eller knipplök.

Du behöver fyra spett - helst platta stålspett (då blir spetten lättare att vända runt då grönsakerna sitter fast) men träspett eller vanliga stålspett funkar också. Lägg träspett i blöt under tiden du förbereder grönsakerna (annars kan de brinna upp).

Spetten kan också stekas i ugnen på 225 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.

4 portioner grönsaksspett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  2. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  3. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  4. Varva grönsakerna på fyra spett.
  5. Grilla grönsakerna på medelvärme i 10 minuter runt om. Pensla dem med oljan under tiden.
  6. Grönsaksspetten är klara att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer